Decompacteren kunstgras

Decompacteren is een methode waarbij egpinnen door het infillmateriaal heen gaan, om het samen klitten van de vezels tegen te gaan.

Werkwijze decompacteren
Decompacteren is een methode welke niet wekelijks wordt uitgevoerd. Bij een nieuw veld is het voldoende om dit eens in de drie maand uit te voeren. Echter is dit afhankelijk van het gebruik. Hoe ouder het veld wordt, hoe vaker het nodig is om te decompacteren. Het decompacteren gebeurt op een lage snelheid, max. 5km per uur.

Te vaak decompacteren
Decompacteren is zeker nodig, maar te vaak decompacteren kan schade aanbrengen aan de kunstgrasmat. Laat u hierover goed informeren.

Nut decompacteren
Doormiddel van decompacteren wordt de gecompacteerde (samenklittende) infill opgeheven en blijft de waterdoorlatende capaciteit van het geheel gewaarborgd. Daarnaast is het decompacteren van invloed op de sporttechnische eigenschappen.

Decompacteermachines
De decompacteermachines zijn aparte machines of ze zijn onder een bestaande borstelmachine te bouwen. De Bristly Power, de Bristly Combi en de Bristly Regular zijn te voorzien van een decompacteerunit, vast of verwisselbaar.

Alle machines staan onder Borstelen. Zie voor uzelf welke machine het beste geschikt is voor uw onderhoud.