Onderhoud kunstgras

Het onderhoud van kunstgras is minimaal. Het is onderhoudsarm, echter niet onderhoudsvrij. U hoeft in ieder geval zeker niet meer te grasmaaien of te verticuteren. En toch heeft u het hele jaar door een prachtig groen gazon. Wie wil dat nou niet?

Schoonhouden van het kunstgras
Het belangrijkste is om het kunstgras regelmatig schoon te houden. Blaadjes, takjes, zaadjes ed. moet u regelmatig verwijderen om zo te voorkomen dat er een voedingsbodem ontstaat voor bijv. mos of algen. Dit kunt u doen met een bladhark, bladblazer of harde bezem. Gebruik van een verdelgingsmiddel is mogelijk, maar beter is het om de opkomst van onkruid en mos te voorkomen. Het schoonhouden van kunstgras bevordert de waterafvoer en voorkomt verstopping van het kunstgras door allerlei vuil.

Plat liggen van de vezels
Maakt u intens gebruik van uw kunstgras of staat er voor een langere tijd een bepaald voorwerp op het kunstgras, zoals een zwembad, plantenbak of stoelen, dan kunnen de vezels gaan liggen. Dit kan dan met behulp van een stevige borstel of hark weer rechtop geborsteld worden.Uiteraard gaan na verloop van tijd de vezels van het kunstgras liggen. Afhankelijk van het gebruik kan het gras bijgevuld worden met instrooizand.

Tools voor het onderhoud
Voor het uitvoeren van het onderhoud is een harde bezem, een hark of een bladblazer erg handig. Al deze materialen zijn te koop bij ons.

Heeft u meer informatie nodig? Bel ons op 0544-468159 of mail ons direct via info@rolugro.nl