Rolugro

Rolugro Playcourt

Een unieke speel/spellocatie voor jong en oud bij u in de wijk, bij uw vereniging, school of vakantiepark? Dat is toch wat iedereen wil? Een kleurrijke manier van interactie, bewegen, samenspel en plezier? Waarvan iedereen gebruik kan maken, groot en klein? Leest u dan wat Rolugro samen met u kan bewerkstelligen.

Playcourts

Wij vinden dat het maatschappelijk belangrijk is om de jeugd aan het bewegen/sporten te krijgen. Dat is goed voor de gezondheid, vitaliteit, sociale betrokkenheid en plezier. Wanneer de jeugd aan het sporten/spelen is, hebben ze geen tijd om zich te vervelen waardoor ze uit zichzelf geen negatieve handelingen gaan verrichten.

In de ontwerpfase voor een speelveld dient men reeds rekening te houden met meerdere zaken zoals de woon- en leefomgeving, het kostenaspect, de variatie in het sport- en speelaanbod, de verschillende leeftijdsgroepen en aantal kinderen dat samen kan spelen. Tenslotte is het ook aan te raden om in deze fase rekening te houden met de aard van de te gebruiken materialen op het gebied van geluidsreductie, duurzaamheid en vandalisme bestendigheid.

Om de speelvelden niet te groot te laten zijn, gaan wij uit van een maximale afmeting van 16 x 25 meter. Door de grootte van het veld in combinatie met het plaatsen van speeltoestellen rondom het speelveld, is spel- en speelplezier gewaarborgd voor iedere leeftijdsgroep. Door de kleinere afmeting zal er ook niet hard geschoten worden zodat de geluidsoverlast beperkt wordt. Ook het plaatsen van lage kleine doelen en de boarding draagt hieraan bij. Er zal meer technisch gevoetbald worden waardoor er veel kinderen tegelijk kunnen spelen.

Multifunctioneel

Een multifunctioneel karakter krijgt het speelveld door het aanbrengen van gekleurde belijning voor meerdere sporten en het neerzetten van twee palen aan de zijkant met een net  of touw. Hierdoor kunnen er ook andere spelsporten worden uitgeoefend zoals volleybal, voet-volleybal, badminton, vangbal etc.

Het project heeft het meeste  kans van slagen als er meerdere partijen bij betrokken worden. Als mensen uit de buurt namelijk zelf meehelpen met het aanbrengen van bestratingen of hekwerken, zullen zij het project gaan zien alsof het van hun zelf is waardoor de maatschappelijke betrokkenheid groot is en hopelijk het vandalisme tot een minimum beperkt wordt.

Samenwerking

Al vaker hebben wij gezien, dat het goed is om draagkracht te creëren bij ouders, leraren, verenigingen en/of buurt. Om met elkaar een dergelijk veld neer te leggen, versterkt de verbinding met elkaar. Dit scheelt natuurlijk niet alleen in de kosten, maar ook wordt de betrokkenheid vergroot. Iedereen zal het project gaan zien alsof het van hun zelf is, waardoor het een parade plaatje wordt voor iedereen en mogelijk vandalisme tot een minimum wordt beperkt.

De voordelen en mogelijkheden van een playcourt in- of outdoor zijn eindeloos:

  • Het is zowel bespeelbaar in de zomer als in de winter.
  • Kinderen en volwassenen worden geactiveerd om te gaan bewegen en samen te werken.
  • Het playcourt heeft een sociaal, attractieve en recreatieve functie.
  • Het gebruik van regeneraat boarding zorgt voor geluidsdemping en voorkomt geluidsoverlast. Tevens is het gemaakt van duurzaam, milieuvriendelijk gerecycled materiaal.
  • Het veld is door de inrichting en belijning multifunctioneel te gebruiken.
  • Het veld is door het gebruik van kunstgras onderhoudsvriendelijk en duurzaam.
  • Door samenwerking met meerdere partijen kan het door dezen gebruikt worden en houdt iedereen een oogje in het zeil. De participatiegraad wordt verhoogd. 

Neemt u contact op met Rolugro voor mogelijkheden en voor prijzen?

Neem volledig vrijblijvend contact met ons op!

Heeft u een vraag over een van onze diensten, machines of een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Ons team komt snel terug op uw vraag.

Borstelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus.

Borstelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus.

Borstelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus.

Borstelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus.

Borstelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus.

Borstelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus.